A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo kedden értékelte az elmúlt időszak F1-es eseményeit. A maranellói vezér a Mercedes és a Pirelli közös tesztjét vizsgáló jövő heti tárgyalást illetően azt mondta, bízik a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) munkájában.
“Bízunk az FIA-ban. Az ügyet nem kívánom kommentálni, de elégedettséggel nyugtázom, hogy a szövetség komolyan foglalkozik vele. Bízzunk benne, hogy a Forma-1-ben megmarad a profizmus, és akik meg akarják kerülni a szabályokat, azokat utolérik és megbüntetik!”
Az elnök ezután áttért a Ferrari helyzetére: “Ami minket illet, pontosan tudjuk, mit kell tennünk a sikerért. Máról holnapra egy hosszú és alapos értekezletet tartok Domenicalival és a mérnökökkel. Mindannyian tudják, hogy javulnunk kell, meggyőződésem, hogy a Ferrari a legutolsó futamig versenyképes és bajnoki esélyes is lesz – nem adjuk fel, hiszen mindenünk megvan ahhoz, hogy javuljunk.”
A fő fejlődési területként az időmérőt nevezte meg Montezemolo: “Szuper-szombat? Igen, bár egy normális is megtenné – a pole nem is szükséges, az már elég lenne, ha az autónk biztosan ott lenne a rajrács első két sorában, már onnan is nyerni tudnánk. Múlt vasárnap Alonso újabb lenyűgöző versenyt produkált, a Ferrari győzelmi esélyes volt. Reméljük, hogy a további futamokon egy kicsit melegebb lesz!”