A Toro Rosso kétség kívül a Red Bull Racing utánpótlás-nevelő csapata, de négy éve, Sebastian Vettel óta nem termelt ki csúcspilótát.
Az előző generáció – Sebastien Buemi és Jaime Alguersuari – ejtése után tavaly Daniel Ricciardót és Jean-Eric Vergne-t ültették az autókba, és nekik talán nagyobb esélyük is van a továbblépésre, hiszen Mark Webber mindenképp az F1-es karrierje végén jár már, az pedig főképp kétséges, hogy  hosszabbít a Red Bull-lal.
A külső jelölt, Kimi Räikkönen mellett eddig Ricciardo tűnt fő jelöltnek, de az utóbbi két versenyhétvégén Vergne is bejelentkezett: Monacóban a 10. rajkockából indulva a 8. lett, Montrealban pedig a 7. helyre kvalifikálta magát, majd pályafutása eddigi legjobb eredményét, egy 6. helyet hozott a versenyen.
A Red Bull pilótaprogramjáért is felelős Helmut Marko is elismerően beszélt a franciáról.
“Nagyon tetszett Jean-Eric monacói szereplése, Montrealban pedig még jobb volt! A vártnál is jobb eredményt ért el, remélem, hogy így is folytatja! Nem csak a futama sikerült jól, egész hétvégén gyors volt. A vizes időmérőn nem hibázott, a futamon pedig láttam, ahogy nagyon tehetséges pilótákkal küzdött.”
“Ez a második F1-es éve, és ahhoz képest igazán dicséretre méltó. Azonban mi potenciális futamgyőzteseket keresünk, de egyelőre jó úton jár” – magyarázta az osztrák.