Tragikusan zárult a Kanadai Nagydíj, hiszen az egyik pályamunkás a verseny leintése után, de még munka közben szenvedett halálos balesetet, amikor elütötte az Esteban Gutierrez autóját mozgató kisdaru. 
Közvetlenül az eset után még nem nevezték meg az elhunytat, de azóta már tudjuk, hogy a 38 éves férfit Mark Robinsonnak hívták.
“Számára olyan volt az F1, mint mondjuk a Rolling Stones-nak roadolni. Állandóan a Forma-1-ről gondolkodott, arról beszélt. Csendes fickó volt, de ha az F1 került szóba, lelőni sem lehetett. Minden évben alig várta, hogy önkéntesként dolgozzon a versenyen” – mondta egy barátja a Canadian Pressnek.
A halálesetre több pilóta és csapat is reagált, és természetesen a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is megszólalt, az elnök, Jean Todt így beszélt:
“Magam és az egész FIA nevében szeretném kifejezni mélységes szomorúságunkat a Kanadai Nagydíjon önkéntesként dolgozó pályamunkás tragikus halála miatt. Az FIA-nál mindannyian lélekben a családdal és barátokkal vagyunk, őszinte részvétünket fejezzük ki. A tragédia mélyen megérintett minket és a teljes motorsport-világot.”
“Önkéntesként örömmel állította a motorsport szolgálatába az idejét, tudását és szenvedélyét. Világszerte a hozzá hasonló férfiak és nők munkája teszi lehetővé a versenyek rendezését. Nélkülük, a sok ezernyi önkéntes nélkül egyszerűen nem lehetne versenyeket tartani. Én és az egész FIA osztozik a haláleset miatti fájdalomban.”
A két hét múlva rendezendő Brit Nagydíjon Robinson silverstone-i kollégái is megemlékeznek majd elhunyt társukról, egyelőre még nem tudni, pontosan milyen formában.