Lewis Hamilton a Kanadai Nagydíj időmérőjén megszerezte a második rajtkockát, de a versenyen – a Fernando Alonsóval folytatott kemény csata után – csak harmadikként ért be. Ez volt az idei harmadik dobgós helyezése, és még a bajnokságban is az esélyesek közé számít, mégsem teljesen elégedett.
“Csakis a csúccsal, a győzelemmel vagyok elégedett. Nem volt rossz hétvége, rendben volt, de még mindig nem nyertem futamot.  Nico már nyert egyet, szóval nekem is győznöm kell” – mondta az angol, aki megszakította az eddigi kanadai győzelem-kiesés-győzelem-kiesés sorozatát.
 
“Voltak pozitívumai a hétvégének, az egyik, hogy a csapat immár harmadik a konstruktőri bajnokságban. Örülök, hogy hozhattam a pontokat a csapatnak, hiszen keményen dolgoznak és jobban is teljesítünk, mint amire az átszerződésnél számítottam. Szóval nincs okom panaszra, de tényleg győzni is akarok.”
Bár Montrealban a Mercedes nem küszködött úgy a gumikkal, mint korábban, Hamilton azt mondja, a problémák még nem tűntek el teljesen.
“Azt hiszem, egy kicsit előrébb léptünk, de nem gondolom, hogy túl vagyunk rajta. Egyszerűen csak jó volt az utóbbi két pálya ilyen szempontból. Emellett a vezetési technikánk is segít egy kicsit. De Silverstone nagyon nagy kihívás lesz számunkra, bízzunk benne, hogy nem lesz gondunk!”
“Silverstone mindig igazán különleges számomra, ott győzni akarok. Nagyon fontos, hogy brit is legyen a dobogón.”
A 2008-as bajnok a montreali hétvégén lehangoltnak tűnt, de hangsúlyozta, hogy nem az autóval vagy a csapattal van baja.
“Nem csalódottság az, ami látszik rajtam, más dolgok járnak a fejemben” – mondta titokzatosan, valószínűleg valamilyen magánéleti problémára utalva.