A Lotus eleve lépéshátrányból indult a Kanadai Nagydíjon, hiszen Kimi Räikkönen a 11., Romain Grosjean pedig az utolsó, 22. helyről rajtolt, de a remény megvolt, hiszen a gumikímélő E21-essel benne volt a pakliban az előrekapaszkodás.
Nem így történt, mindössze Räikkönen 9. helye, két pont került a tarsolyba.
“Nem indult túl jól a futamom, aztán a fékjeim is elgyengültek, felpuhult a pedál, hasonlóan a péntekihez. Nem volt épp ideális, de a kanyarokra azért le tudtam lassítani. Ezzel azonban időt veszítettem és nem tudtam támadni, aztán az sem jött jól, hogy a bokszban is másodperceket veszítettem. A versenyem nagy részében csak követtem az előttem haladókat és védekeztem a mögöttem jövőkkel szemben, szóval nem egy élvezetes nap és nem egy örömteli eredmény. Rossz hétvége volt, de legalább szereztem pár pontot” – mondta a finn, aki ezzel beállította Michael Schumacher 24-es pontszerzési-sorozat rekordját.
Grosjean egy kiállással igyekezett a lehető legtöbbet előrelépni a 22. helyről, de nem bírt a gumikkal, hiába húzott ki 42 kört a közepes keveréken, a második etap után egy harmadikra is szüksége volt, kipottyant a pontszerző helyről.
“A mezőny legvégéről rajtolva eleve nehéznek ígérkezett a futam, de azért így is elkeserítő, hogy nem szereztem pontot. Egész jónak tűntek a dolgok, amíg nem váltottam szuperlágyra, mert azok a vártnál sokkal korábban kikészültek, így még egyszer ki kellett állnom. Ezzel sajnos lőttek is a futamomnak, onnan már nem tudtam visszakapaszkodni. Nem volt túl jó hétvége, de tavaly egész jó volt a tempónk Silverstone-ban, igyekszünk majd ott kiköszörülni a csorbát”