Adrian Sutil a sportfelügyelők szerint nem reagált elég gyorsan, amikor kék zászlókat lengettek neki a Kanadai Nagydíjon, ezért áthajtásos büntetést kapott. Szerinte ez túl szigorú ítélet volt. “Nagyon csalódott vagyok az áthajtásos büntetés miatt” – mondta Sutil. “Kimivel meccseltem, keményen nyomtam. Az egyenesben helyet hagytam Hamiltonnak és Alonsónak, el is mentek.”

“Szóval azt hittem, ez így rendben van. Egy körön át mögöttem voltak, de ez megesik az ilyen jellegű pályákon. Én is sok időt töltöttem más lekörözöttek mögött. Ez a döntés következetlenségről árulkodik, egyszerűen nem tudom megérteni.” A még pontszerző, tizedik helyen célba ért Sutillal csapata is egyetértett, a rádión közölték vele a verseny után, hogy az ítélet “túl kemény” volt.

Sutil problémái egyébként már a verseny elején elkezdődtek, amikor Valtteri Bottasszal küzdve megpördült. “Ez okozta az összes bajomat. Láttam egy esélyt, hogy elmenjek mellette, rosszul gyorsított ki a második kanyarból és bebújtam mellé. Aztán valahogy megpördültem, sima versenybaleset volt. Nem volt szerencsém, bár tulajdonképpen mégis, hiszen tovább tudtam menni.” Sutilt a megpördülése után hátulról tolta meg Pastor Maldonado, a német a venezuelainak is finoman üzent. “Elmérte a féktávot, mint mindig…”

Sutil csapattársa, Paul di Resta zseniális versenyt futott, a 17. helyről rajtolva ért be hetediknek. A skót végigvitte az egykiállásos taktikát, 50 kört ment egy szett gumin. “Na, most előhúztunk valamit a kalapból!” – lelkendezett di Resta. “Azt hiszem, hogy mindent a lehető legjobban csináltunk. Nem tudom, hogy Vergne ellen lett volna-e esélyem, azt a döntést hoztuk, hogy a pontszerzés a lényeg.”