A Mercedes AMG csapatfőnöke, Ross Brawn múlt pénteken magára vállalta a Pirellivel közös titkos barcelonai tesztről szóló döntést. Arra az újságírói kérdésre, miszerint a Mercedes más vezetői, Toto Wolff vagy az elnök Niki Lauda tudtak-e a tesztről, Brawn nem kívánt válaszolni.
Többen úgy vélik, hogy a tesztbotrány kiváló ürügy lehet az angol szakember eltávolítására, nem elképzelhetetlen, hogy ha a június 20-ai FIA-tárgyaláson elmarasztalják a csapatot, Brawn távozik, megnyitva ezzel az utat a McLarentől elcsaklizott, és a múlt héten Brackley-ben már munkába állt Paddy Lowe-nak. 
“Nem értem a helyzetet, ugyanis Paddy Lowe határozottan a csapatfőnöki posztra vágyik. Lehet két csapatfőnök egy csapatnál? Nem” – mondta a Mercedes ügyeit illetően általában jól értesült egykori csapatvezető, Eddie Jordan.
A Mercedes motorsportfőnöke, egyben a csapat társtulajdonosa, Toto Wolff azonban elhessegette a Brawn megbuktatását valószínűsítő pletykákat:
“Egy csapat vagyunk, közösen dolgozunk, szóval nem fogjuk egy személyre tolni a felelősséget. Kiállunk egymásért, kiállunk Ross mellett.”