Tragikus epizóddal zárult a vasárnapi Kanadai Nagydíj: az egyik marshal halálos sérüléseket szenvedett a pályán.
A sauberes Esteban Gutierrez a verseny utolsó köreiben állt félre az első kanyarkombináció szélén, az autóját akkor egy daruval a pályán kívülre rakták. A versenyjárgányt később szállították vissza a bokszutcába, a baleset ott történt.
Ez egyik – meg nem nevezett – marshal az autó mozgatása közben elejtette a rádióját, lehajolt érte, a  munkagép pedig elütötte. A vezető nem látta, hogy valaki az útban van. A szerencsétlenül járt marshalt helikopterrel azonnal kórházba szállították, de a sérülései túl súlyosak voltak, nem tudták megmenteni az életét, néhány órával később elhunyt. 
A sors fintora, hogy a verseny közvetítése alatt a Sky Sports kommentátora, Martin Brundle arról beszélt, ő nem küldte volna be a kisdarut a leintés előtt, mert veszélyes egy ilyen munkagép a pálya szélén, a baleset végül mégsem ott és akkor, hanem a leintés után, a bokszutcában történt. 
Legutóbb 12 éve, a 2001-es Ausztrál Nagydíjon veszítette életét egy pályamunkás: Graham Beveridge-t egy Jacques Villeneuve BAR-járól leszakadt kerék találta el.

Pilóták a halálesetről

“A marshalok munkája nem mindig látványos, de kulcsfontosságú a sportág számára, az elhivatottságuk nélkül nem létezhetne a versenyzés. Nagyon elszomorít a hír, lélekben a családdal és a barátokkal vagyok” – írta honlapján Sebastian Vettel.

“Őszinte részvétem az elhunyt pályamunkás családjának, imádkozom értük. R.I.P.” – üzente Twitteren Gutierrez.

“Mélyen megdöbbentett és elszomorított a hír, hogy a biztonságunkért dolgozó marshalok egyike életét veszítette a versenyen. Nyugodj békében, barátom!” – közölte Jenson Button.

“Ma nincs ok az ünneplésre. Borzalmas hírek érkeztek. Nagyon szomorú. R.I.P.” – kommentálta az esetet Fernando Alonso.