Felipe Massa a monacói esések után a Kanadai Nagydíj időmérőjén is – egyedüliként – eldobta az autót, így csak a 16. helyről rajtolhatott, de szívós és határozott versenyzéssel végül a 8. helyen ért be. 
“Nagyon elégedett vagyok a versenyemmel, a rajttól a célig tartó küzdelem volt. A szombati baleset után tudtam, hogy nem lesz könnyű dolgom, de azt is tudtam, hogy jó az autóm, támadó hozzáállással futottam neki a versenynek, és sikerült is pár szép előzés.  A gumi szemcsésedése miatt azonban időt veszítettem Sutil mögött, két közepes keverékes etappal talán még nyerhettem volna további egy-két helyet” – mondta a brazil.
“Ha az eredménnyel nem is lehetek elégedett, pozitív nap volt, megmutattuk, hogy jó a tempónk és képesek vagyunk küzdeni. Most már Silverstone-t várom, méghozzá nagyon bizakodóan, hiszen a pálya hasonló a sanghajihoz és a barcelonaihoz, azokon pedig nagyon jól ment az autónk.”
Bár a hétvégén felröppent, hogy a Ferrari 2014-re Nico Rosberget szeretné Massa helyére, a verseny után a csapatfőnök, Stefano Domenicali is nagyon elégedetten beszélt a brazilról, tulajdonképpen kijelentette, hogy jövőre is szerződést adnak neki.
“Ha Felipe ugyanígy folytatja, semmi gond nem lesz. Ami a 2014-es pilótáinkat illeti, teljesen nyugodt vagyok. Ez a legkönnyebb döntés a jövő évet illetően. A technikai kihívás sokkal nagyobb, sok minden fog változni. Nagyon sok ismeretlen lesz jövőre, szóval nem garantált, hogy mindent tökéletesen érteni fogunk” – idézte az O Estado de S.Paulo a főnököt. 
“Ami a pilótákat illeti, köztudott, hogy Fernandónak hosszú távú szerződése van, és Felipe, az összes pletyka ellenére, még mindig itt van.”
A konkrét kérdésre, hogy ezek szerint Massa 2014-ben is marad-e, Domenicali egyenesen felelt: “Egyértelműen.”