A Pirelli a Spanyol Nagydíj után bejelentette, hogy a Kanadai Nagydíjra változtat a gumijain. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) arra figyelmeztette a gyártót, hogy csakis biztonsági jellegű módosítást hajthat végre az idény közben, így a milánói cég ezt is tette.
Az új, acél helyett kevláröves abroncsok bevetését végül a Brit Nagydíjra napolták el, Kanadában mindössze az edzéseken tesztelték őket a csapatok. A módosításból azonban semmi nem lesz, ugyanis az esős szabadedzéseken nem sikerült elég alaposan kiismerni az új gumikat, amelyeknek bevezetését amúgy is több csapat megvétózta volna.
“Nem fogjuk a versenyen alkalmazni az új gumit, ugyanis nem tudtuk rendesen tesztelni őket. De lesz pár gyártástechnológiai módosításunk, amelyekről úgy véljük, hogy teljesen kiküszöbölik majd a futófelület-leválásokat” – utalt a ragasztós módszerre a motorsportfőnök, Paul Hembery. 
“Ez sokaknak jó, mert így a csapatok ezután is a már év eleje ismert gumival dolgoznak. Nyilván annak pár csapatnak nem olyan jó, ahol küszködnek az első gumikkal” – tette hozzá.