Bár Kimi Räikkönen esetleges Red Bull-os átigazolása már régi téma, de most pár újabb név és csapat kombinációja is felröppent.
A spanyol Marca úgy tudja, hogy Felipe Massa sürgeti az újabb ferraris szerződését, azonban a német Bild arról ír, hogy az olasz csapat valójában két németet szemelt ki, Sebastian Vettelt vagy Nico Rosberget akarják.  
A vetteles találgatás valószínűleg csak az évek óta meglévő pletyka felmelegítése, a háromszoros bajnok sokszor elmondta már, hogy a közeljövőben nem készül távozni a Red Bulltól, a rosberges spekulációnak talán több alapja van, igaz elvileg neki is van opciója 2014-re a Mercedesnél. 
Rosberget illetően Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali sem árul zsákbamacskát:
“Ő egyértelműen az egyik olyan pilóta kire gondoltunk már. Nem lep meg, hogy gyorsabb Lewis Hamiltonnál. Mindig is jó volt, mostanra pedig megmutatta, hogy beérett” – mondta a monacói győztesről. 
A Marca egy másik pletykáról is tudósít, a lap szerint a Lotusnál azért készülnek Räikkönen esetleges távozására, ha a finn menne, állítólag Pastor Maldonadót szeretnék a helyére, a venezuelai állami olajcég, a PDVSA milliói nekik is jól jönnének.
Más kérdés, hogy Romain Grosjeannal együtt már inkább roncsderbis, mint F1-es versenyzői párost alkotnának, ahogy az sem világos, hogy a PDVSA hogyan férne meg a Grosjean mögött álló francia olajcéggel, a Totallal.