A Spanyol Nagydíj után a Pirelli bejelentette, hogy a lehető leghamarabb, már a Kanadai Nagydíjra előáll a módosított, tartósabb abroncsaival. 
A dolog aztán két helyen is léket kapott: a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) figyelmeztette az olasz céget, hogy idény közben csak biztonsági jellegű változtatásokat eszközölhet – így mindössze a hátsó abroncsokban cserélik az acél övet kevlárra -, majd a módosításokat élből ellenző, vétóval fenyegető alakulatok nyomására a versenyen való bevezetést a Brit Nagydíjra halasztották.
Kanadában csak ma, az első két szabadedzésen szerepelnek majd az új gumik, ami cseppet sem tetszik Sebastian Vettelnek. 
“Korábban úgy tudtuk, hogy már erre a versenyre is új gumijaink lesznek, aztán a héten kiderült, hogy mégse, amit nem értek, hiszen a versenyzők biztonsági szempontól akarták a változtatást. Rendben, ehhez az összes csapat jóváhagyása kell, de ez az amire nem érdemes építeni, a csapatok mindig nagyon nehezen értenek egyet akármiben is” – mondta Montrealban csütörtökön. 
“A biztonság valós kérdés, de egyesek bevállalták, hogy így is rendben lesz ez a hétvége. Hogy mit is akarnak akkor, nem egészen tudom. Állandóan változtatgatnak, ha nem is naponta, de azért elég sűrűn.”
Bár a váltás elnapolása miatt a Pirelli szerint is megmarad a korábban látott futófelület-leválások esélye, Vettel bízik benne, hogy feleslegesen aggódik, problémákat ő sem szeretne.  
“Nálunk nem volt ilyen, de másoknál több pályán is előfordult. Pedig Barcelona egész más, mint Bahrein. Nehéz lenne megtippelni, hogy ezen a pályán mekkora lesz a kockázat. Nyilván azt reméljük, hogy nem lesz gond a futófelület-leválásokkal, aztán ha eldől, hogy a következő versenyen már az új gumikat használjuk végre, akkor végleg búcsút inthetünk a kérdésnek!”