Miután a Pirelli a Spanyol Nagydíjat követően bejelentette, hogy a Kanadai Nagydíjra módosít a gumijain, több csapat is felháborodásának adott hangot.
A Lotus és a Ferrari is jelezte, hogy feleslegesnek és sportszerűtlennek tartja a módosítást, a Force India pedig még azután is tiltakozott, hogy kiderült, az eredeti elképzelésnél jóval szerényebb és csak biztonsági jellegű lesz a változtatás.
A kritikák miatt a Pirelli meghátrált, Montrealban még csak az első két szabadedzésre viszi az új abroncsait kipróbálásra, a bevezetést a Brit Nagydíjra tervezik.
Míg a gumikra kezdettől fogva panaszkodó Red Bull pilótája, Sebastian Vettel épp a halasztás miatt morgott csütörtökön, a Lotus péntekre bekeményített: a csapatfőnök, Eric Boullier vétót ígért.  
“Az új gumik Angliában sem jönnek majd. A Pirelli tesztelheti itt a gumikat, de a(z év közbeni) szabályváltoztatáshoz, még a gumik megváltoztatásához is a csapatok egyhangú jóváhagyása szükséges, pillanatnyilag pedig ez nincs meg” – mondta az RMC rádiónak, majd kitért arra, hogy felőlük hiába is panaszkodik a Red Bull vagy a Mercedes.
“A szabályok mindenkire vonatkoznak. Az idei gumikat már tavaly a Brazil Nagydíjon kipróbálhattuk. A gumi idén egyik alapvető eleme a sportágnak, szerintem nem szabad változtatni rajta.”