Felipe Massa kétszer is nagyot bukott a monacói versenyhétvégén. A brazil előbb a szombati, utolsó szabadedzésen rongyolt bele a célegyenes végi korlátba, majd az első kanyar, a Ste Devote falába, a vasárnapi versenyen pedig szinte egy az egyben lemásolta a korábbi esetet.
Míg az edzésen vezetői hiba volt az ok, a futamon a felfüggesztés egy eleme adta meg magát. Massa már pár órával a verseny leintése után jelezte, hogy jól van, csak a nyakát fájlalta, az autó nem úszta meg ennyivel. Az F138-as vizsgálata után a Ferrari úgy döntött, hogy a járgány az ütközések után nem használható biztonságosan, így a brazil pilóta a hétvégi Kanadai Nagydíjra új kasztnit kap.
Szintén nagyot esett a versenyen a williamses Pastor Maldonado, miután összeért a figyelmetlen Max Chiltonnal, a venezuelai versenyző a Tabacnál csapódott a falba, lebontva a teljes korlátot.
Maldonado még múlt csütörtökön is azt nyilatkozta, hogy érez itt-ott fájdalmat, de Montrealra jól lesz. Az autója viszont javíthatatlan, a túlélőcella strukturálisan sérült, így Massához hasonlóan ő is vadonatúj autóval vág neki Kanadának.