Borzasztóan kezdte az idényt a McLaren, a világbajnoki cím pillanatok alatt elérhetetlen messzeségbe került a csapat számára. A wokingiak bíznak benne, hogy előbb-utóbb felzárkóznak az élmezőnyhöz, Sam Michael technikai igazgató szerint kis lépésekkel már el is indult a folyamat.

Michael ezt arra alapozza, hogy az utolsó négy versenyen háromszor is az első hatban végeztek, Monacóban ráadásul Sergio Perez ötödik lehetett volna, ha fékproblémák miatt nem kell kiállnia. Michael szerint ezzel együtt is túlzás lenne nagy előrelépést remélni Kanadától.

“Nagy szavak helyett azt mondanám, hogy kis lépésekkel haladunk a jó irányba” – fogalmazott Michael. “Az utolsó néhány dolog, amit az autóval csináltunk, működött, így kell tovább folytatnunk a munkát.”

“Monaco egyedi eset volt. Az autó jól működött, jó volt látni, hogy a Ferrarikkal és Lotusokkal meccselünk. De azért hangsúlyozom az egyedi esetet, mert a tempó alapvetően nagyon lassú volt, mindenki a gumikat kímélte, így nehéz reális képet alkotni az erőviszonyokról.”

“Kanadában jól mentünk az elmúlt években, és ismét kipróbálunk néhány dolgot. Fejlesztjük az autót, egyre jobb, de még mindig nem olyan gyors, mint reméltük. Az egyetlen problémának az időjárás tűnik, mert az előrejelzésekben rengeteg eső szerepel, ez ismét torzíthatja a képet.”