Monacóban nem nehéz nyerni a pole-ból, de Nico Rosbergnek azért hiba nélkül kellett végigcsinálnia a versenyt, hogy a Mercedes idei első győzelmét ünnepelhesse. A csapaton belül mindenki jó hangulatban várja a kanadai hétvégét. “A Kanadai Nagydíj mindig nagyszerű rendezvény, mert a montreali rajongók szívből imádják a Forma-1-et” – kezdte a szokásos hízelgéssel Rosberg.

“A pálya az egyik kedvencem, szeretek itt vezetni. Pedig nem könnyű végigmenni, mert a hosszú egyenesekben alacsony leszorítóerőre van szükség, és emiatt a pálya elég keményen bánik a gumikkal. Büszke vagyok a monacói győzelemre, remélem, kitart a lendület erre a hétvégére is.”

Lewis Hamilton már háromszor nyert Kanadában, nem meglepő, hogy ő is szereti a helyszínt. “A várost és a pályát is imádom” – mondta Hamilton. “A pálya különleges, mert gyors és remek vezetési élményt nyújt, sokat segít, ha későn fékezünk. Beállítási szempontból nem sokban különbözik Monacótól, a kerékvetőket itt is keményen támadjuk. Ismét a gumik jelentik majd számunkra a legnagyobb kihívást, de Nico monacói győzelmét követően most remek a hangulat.”

Ross Brawn csapatfőnök szerint a motorerőn, a fékeken és a jó gumikezelésen múlik majd a montreali győzelem. “Monacóban közelebb kerültünk az élmezőnyhöz a konstruktőri versenyben, de tudjuk, hogy milyen kemény munka áll még előttünk” – így Brawn. “Nico és Lewis is sok időt töltött a gyárban, bízom benne, hogy az erőfeszítéseink hozzák majd a várt eredményt.”