Jövőre debütálnak a Forma-1-ben az 1,6 literes, V6-os turbómotorok, amelyek komoly autóipari jelentőséggel bírnak. Ezzel magyarázható, hogy egyre több gyártó érdeklődik (újra) az F1 iránt: a Honda már bejelentette, hogy 2015-ben újra összeáll a McLarennel, de felmerült már a BMW és a Toyota visszatérése is.

Ezeket a híreket eddig cáfolták az érintettek, így a német Speed Week most bedobott egy új nevet a kalapba. A lap úgy tudja, hogy a Fordot nagyon érdeklik az 1,6-os turbók, így elképzelhető, hogy motorszállítóként visszatér a sorozatba.

A Fordnak komoly múltja van a Forma-1-ben: a Cosworth partnereként, később tulajdonosaként 1963 és 2004 között minden idők legeredményesebb motorszállítója volt. Az aranykor 67-83 közé esett, bajnoki cím a Lotusszal, Matrával, Tyrrell-lel, McLarennel, Brabhammel, Williamsszel, tényleg szinte minden összejött. 2003-2004-ben Ford-motorokkal ment a Jordan, az utolsó győzelmet 2003-ban aratta a csapat Giancarlo Fisichellával Brazíliában.

És nem mellesleg a Fordnak a Red Bullhoz is van köze: a Ford 1999-ben vásárolta meg Jackie Stewart csapatát és nevezte át Jaguar Racingre, ám 2004-ben befejezte az F1-es kalandot. Az istállót éppen a Red Bull vásárolta fel és tette ütőképessé.