Sebastian Vettel a Monacói Nagydíj legvégén brutális kört vágott oda, megmutatva, hogy a versenytempónál 2-3 másodperccel is több volt az autóban.
A csapatnál – szokás szerint – nem örültek ennek. A német azt mondta a rádión, hogy csak az élvezet kedvéért futott egy gyors kört, de a versenymérnöke, Rocky (Guillaume Rocquelin) azzal válaszolt, hogy “mi viszont nem élveztük”.
A versenyt követően Vettel potenciális tempóját látva a volt Williams-, McLaren- és Red Bull-pilóta, a BBC szakkommentátoraként dolgozó David Coulthard gyakorlatilag leszarozta a gumikímélés körül forgó futamot.
Vettel is osztja ezt a véleményt: “Nem akarok én hülyeségeket csinálni, és bocsánatot is kérek, amiért a mérnökömmel vitáztam a rádión! De ez is jól mutatja, hogy milyen a mai verseny, amikor akár 3 másodperccel is gyorsabbak lehetnénk (ha nem kellene a gumikat kímélni).”
“Tudom, hogy a pilóták sem élvezik úgy a futamokat, mint kellene. Fontos a show is, de ha odáig jut a dolog, hogy csak vonatozunk egymás mögött a kockás zászlóig, az szerintem a nézőknek sem jó” – idézte a háromszoros bajnokot a brazil Totalrace.
A Pirelli elvileg tartósabb gumikkal áll elő a jövő hétvégi Kanadai Nagydíjra.