Januárban röppent fel, majd tavaszra nyert megerősítést, hogy McLaren addigi technikai igazgatója, Paddy Lowe a Mercedeshez AMG-hez igazol át. 
Eredetileg úgy tűnt, hogy csak 2014-től mehet az új csapathoz az ír szakember, de a McLaren végül előbb elengedte, így már a jövő héten munkába áll Brackley-ben. Lowe
Az elnök, Niki Lauda, a gazdasági ügyekért felelős igazgató, Toto Wolff, és a kismillió egyéb technikai vezető  – a technikai igazgató a Lotus Renault-tól hozott Bob Bell, a technológiai igazgató a korábbi Williams-, Honda- és Red Bull-ember Geoff Willis, a vezető mérnök pedig a Ferrari volt technikai igazgatója, Aldo Costa – mellett Lowe-nak új posztot kreáltak, ő a technikai főigazgató lesz. Hogy mit is fog csinálni? Az még Brackley-ben sem világos.
“Nyilván kellemes meglepetés, hogy Paddy előbb érkezik, de nem mondhatnám, hogy teljesen felkészültünk a beillesztésére. Amikor megérkezik, összeülünk majd Bobbal és Paddy-vel, hogy kitaláljuk, hogyan tudjuk a lehető leghamarabb hasznát venni, és persze hogy hosszabb távon milyen szerepet szánunk neki. Azt hiszem, ezt még alaposan meg kell tárgyalni” – mondta a csapatfőnök, Ross Brawn, hozzátéve, hogy sok mindenben számítanak Lowe munkájára.
“Ahogy mondtam, kellemes meglepetés az érkezése, mert jelenleg komoly kihívás a 2014-es, és ha hiszik, ha nem, már a 2015-ös autó fejlesztése is, az erőforrásokat a végletekig szétterítjük. Szóval Paddy érkezése egy plusz, a megítélésünk szerinti leghasznosabb feladatot adjuk neki. Hogy pontosan mit, egyelőre nem tudjuk, az is lehet, hogy mindenben benne lesz a keze.” 
Bár többször hangsúlyozták már a Mercedesnél, hogy Brawn a csapatfőnök és sokáig számítanak még rá, sokan biztosra veszik, hogy előbb-utóbb, egy-két éven belül elbúcsúztatják és Lowe kapja meg a posztot.