Ausztráliában jelentősen megcsappant a nézőszám, amikor Melbourne nem az idény első versenyét rendezte, úgyhogy a helyiek biztosan nem örülnek a jövő évi naptárról érkező híreknek. Ezek ugyanis most arról szólnak, hogy 2006 és 2010 után jövőre ismét Bahreiné lesz az első verseny. “Nagyszerű hír egész Ausztráliának, hogy ismét a Forma-1-es idény első versenyét rendezheti. Nagy megtiszteltetés elsőnek lenni ebben a sorozatban” – mondta két éve Ronald Walker, a szervezőbizottság elnöke.

Jövőre mégis visszaszorulhat másodiknak a futam, a Bernie Ecclestone vezette FOM szerint ugyanis a televíziós nézettség bahreini szezonnyitót indokol. Emellett a csapatok is ésszerűbbnek tartják, ha kiküldik a felszerelésüket Bahreinbe, majd onnan utaztatják tovább Ausztráliába.

A tervezett időpontváltoztatásnak köze lehet ahhoz, hogy Ecclestone és Melbourne között folyamatosan zajlanak a tárgyalások a 2016-2020-ig (opcióval 2025-ig) szóló hosszabbításról, Ecclestone egyik eszköze lehet a Bahrein idénynyitóvá emelésével való fenyegetőzés. Szempont ugyanakkor az is, hogy a csapatok jövőre egy meleg helyszínen, Bahreinben vagy Abu-Dzabiban tartanák a szezon előtti tesztet, ha pedig előbbi helyszín lesz a befutó, logikus is lenne az első versenyt helyben tartani.