A Forma-1 közvetítésével jelenleg 63, súlyos dollármilliókat fizető tévétársaság foglalkozik. A közvetítők felelősséget vállalnak, hogy az adásokat nagyrészt csak a saját hazájukban lehessen követni, és különösen vigyáznak az internetes streamjeikre, már ha ilyen formában is közvetítenek. (Ügyeskedéssel persze ma is hozzá lehet férni ezekhez, de mind a minőség, mind a biztos elérhetőség kívánnivalót hagy maga után.)
A közeljövőben azonban fordulat jöhet, és talán az F1 is elkezd haladni a korral, előfizetésért cserébe a sportág hivatalos oldalán is követhetők lesznek a versenyhétvégék – legalábbis ez is szerepel a Forma-1 tőzsdei bevezetését előkészítő, a potenciális befektetőknek szánt közel 500 oldalas prospektusban.
2015-re a 63 tévétársaság közül 56-nak lejár a mostani szerződése, a váltást akkor lesz a legkönnyebb végigvinni. 
Az internetes közvetítés műszaki oldalát az F1-hez tavaly csatlakozott technikai partner, a bődületes sávszélességű hálózattal rendelkező Tata Communications biztosíthatná – a tartalom pedig jóval bőségesebb lehetne a tévés változatokénál, ugyanis a netes formátumban kívánságra elérhető lenne az összes, élő közvetítésekben nem szereplő kamerakép, az autók kamerái és a töméntelen mennyiségű friss versenyadat is. 
“Már megkezdtük a digitális tartalmain fejlesztését. Az online streamek jogai jelenleg jellemzően a tévés közvetítő partnereinknél vannak, de lehetséges, hogy új modellre állunk át, és a jövőben mi magunk hasznosítjuk ezt” – írja a prospektus.