Paul di Resta már az időmérő első harmadában kiesett Monacóban, miközben csapattársa, Adrian Sutil a nyolcadik helyről rajtolhat. Pedig a németnek nem volt könnyű napja, a harmadik szabadedzésen összetörte a Force Indiát, de a csapat összekalapálta neki délutánra.

“Ez egy profi időmérő volt az egész csapattól” – mondta Sutil. “Nagyszerű volt a stratégiánk, mindig a jó időben, jó gumikkal voltunk kint. A délelőtti balesetem után kicsit nehéz volt újra elkapnom a ritmust, a csapat szenzációsan összerakta az autót. A körülmények nehezek voltak, alig tudtam felmelegíteni a gumikat.”

“Holnap bármi megtörténhet, de az tény, hogy hét autó van előttünk. Meg kell próbálnunk minél előbbre kerülnünk, igazából ez az időmérő sem jelent sokat. Holnap jöhet a biztonsági autó, lehet bármi, Monaco már többször hozott kaotikus versenyt.”

Paul di Resta a csapatot okolja 17. helye miatt, a skót nagyon zokon vette, hogy a Q1 végén nem új, hanem használt köztes abroncsokkal küldték ki a pályára. “Most jobb, ha ki sem mondom, amit gondolok, ennek teljesen egyértelműnek kellett volna lennie” – morgolódott di Resta. “A holnapi versenynek nem sok reménnyel vághatok neki.”