F1: A Red Bull bajban lehet az időmérőn 2
Monacóban a csütörtöki edzéseken nem igazán villogott a Red Bull, a délután műszaki gondokkal is küszködő Sebastian Vettel csak a 9. volt, 1,4 másodperccel maradt el Nico Rosberg legjobbjától, de még a 6. helyen záró Mark Webber is héttizedet kapott a némettől.
A címvédő, 2011-es győztes Vettel nem csattant ki az önbizalomtól a nap végén, beismerte, hogy egy körön nem versenyképes:
“Mindent egybevetve elment a nap, de sajnos volt egy komoly szerelésünk, amivel sok időt veszítettem délután. Nem épp ideális, de ilyen a péntek, vagyis ez esetben a csütörtök. Jó lenne gyorsabbnak lenni üres tankkal, úgy még tempót kell találnunk. A szuperlágyon pocsék volt a tempóm, rá kell jönnünk, miért – egyszerűen nem gyorsultam a lágyabb gumin, pedig kellene, ennek utána kell néznünk. A lágy keveréken vitt hosszú etapomon már jónak tűntek a dolgok.”
A Monacóban 2010-ben és tavaly is rajt-cél győzelmet arató Webber sem volt oda, bár nem is csodálkozott az eredményeken és a Mercedes fölényén:
“Azt hiszem, csütörtökönként sose villogunk annyira itt, szóval ez az elmúlt évek egyik jobb első edzésnapja volt. Megnéztük a rövid etapos, aztán a hosszú etapos teljesítményt, mindkettőről megvannak az adatok.” 
“Van pár nagyon gyors autó, de ez nem meglepetés, láttuk már ezt az elmúlt pár időmérőn. Néhányan nagyon gyorsak, de összességében nekünk is okés napunk volt. Bőséges adatot nyálazhatunk át este és pénteken, aztán majd meglátjuk, hogyan tovább” – magyarázta az ausztrál, elismerve, hogy a Nico Rosberg tempója csütörtökön elérhetetlen volt számára.
“Hát, bárcsak mi is tudtunk volna olyat! De 1:14,7 nem volt a tarsolyunkban, majd meglátjuk, mi lesz később. Az időmérőn tavaly sem kaptam el a fonalat a Q3-ig, szóval most is magamra kell még találnom, mert itt tényleg az élen kell lenni.”