Története legnagyobb sikerét érheti el a Force India azzal, ha a konstruktőri versenyben maga mögött tudja tartani a McLarent. Erre minden esélye meg is van a csapatnak, de Bob Fernley helyettes főnök szerint csak akkor sikerülhet a bravúr, ha dupla pontszerzéseket hoz a gárda.

A Force India jelenleg ötödik a csapatversenyben, három ponttal a McLaren előtt, de eddig mindössze egy dupla top10-es eredménye volt az idén. A gárdát balszerencse és bokszutcai hibák is hátráltatták, Adrian Sutil például zsinórban a negyedik versenyén maradt pont nélkül.

“Ha a McLaren előtt akarunk maradni, akkor nemcsak a tempó javításán kell keményen dolgoznunk, hanem törekednünk kell a dupla pontszerzésekre is” – mondta Fernley az Autosportnak. “Ebben jelenleg gyengék vagyunk, nem hozzuk a pontokat, amikor lehetőségünk van rá. De próbálunk javítani ezen.”

Fernley elégedett a Barcelonában debütált fejlesztésekkel. “Néhány jól működött, néhányat vissza kell küldenünk a tervezőasztalra, de ezzel mindenki így van. Az első négy kicsit ellépett tőlünk, mi pedig megszilárdítottuk pozíciónkat a középmezőny elején. A McLaren itt van körülöttünk, de nagyon nehéz lesz magunk mögött tartani őket.”