Kimi Räikkönen megnyerte a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, de a finn pilóta a malajziai 7. hely után “csak” három második helyezést szerzett az elmúlt három futamon. 
Cseppet sem rossz, sőt az ugyanilyen folytatás valószínűleg elég is lenne a bajnoki címhez, de úgy tűnik, a finn pilóta szokásos második helyes elégedetlensége átragadt a csapatfőnökre, Eric Boullier-re is. A francia további győzelmeket tűz ki célul. 
“Tavaly is ugyanez ment, emlékezhetnek. Idén mohóbbnak kell lennünk, több győzelmet akarunk. Persze ehhez mindennek tökéletesen kell klappolnia a rajttól az első körökön, a stratégián keresztül  a gumihasználatig.” 
“Spanyolországban is volt esélyünk a győzelemre, bár nagyon kicsi. A futam közepére már tudtuk, hogy nem lesz meg, így arra koncentráltunk, hogy bebiztosítsuk a második helyet.”
Boullier elégedett azzal, hogy a Lotus gyakorlatilag mindenütt versenyképes, fontosnak tartja, hogy ezt megőrizzék.
“Tudjuk, hogy a kulcs az egyenletesen teljesítő autó lesz, tavaly is ugyanez a trend érvényesült. Minden hétvégén másik csapat van az élen a gumik, az autó és a pálya összjátékának köszönhetően. Tehát nagyon fontos, hogy minden versenyen ott legyünk az élmezőnyben.”