Bár a Forma-1-es autókon az elmúlt évtizedekben a főszponzorok jelenléte miatt csak egy-két teszten jelent meg a narancs festés, a McLarennek mai napig ez a hagyományos saját színe, az F1-en kívüli verseny- és utcai járgányaikon használják is.
A wokingi csapatot 2013 végén elhagyja a fényezésen a pirost adó Vodafone, az ezüst szín “gazdája”, a motorszállító Mercedes pedig 2014 végén távozhat, ha hinni lehet a híreknek, miszerint 2015-től újra a Honda erőforrásait használja majd a McLaren. A fentiek alapján nem elképzelhetetlen, hogy az F1-be is visszatér a narancs. 
A csapatfőnök, Martin Whitmarsh a motorszállítót érintő találgatásokra ugyan nem kíván reagálni, de alapvetően nem zárja ki a dolgot.
“Nagyon is tetszene az ötlet. A narancssárga jó szín, különösen a McLaren számára” – mondta a hétvégén az orosz F1news.ru kérdésére.
“A GT-versenyzésben ma is használjuk, és nagyon jól mutat, maradunk is mellette. Az F1 egy kicsit más tészta, a modern üzleti modellben az egyik legfontosabb szempont a partnereink megjelenítése. De ha szerencsénk van, és olyan szponzort találunk, amelynek tetszik a narancs, akkor a Forma-1-ben is újra feltűnhet majd ez a szín.”
Eredeti narancs McLaren az 1968-as Mexikói Nagydíjon

Eredeti narancs McLaren az 1968-as Mexikói Nagydíjon