A McLaren a Spanyol Nagydíjon nem lépett előre nagyot a teljesítmény tekintetében, továbbra is messze vannak az élmezőnytől. Ennek ellenére mindkét autójukkal pontot szereztek, Jenson Button nagyot mentett egy háromkiállásos stratégiával. 
“Nem hiszem, hogy sokat fejlődtünk. A felvezető kör nagyon lassú volt, ez ártott nekünk, nem volt jó a rajtom. Az első kanyarban csúnyán visszaestem egészen a 17. helyre, ahhoz képest talán nem rossza 8. hely. De az, hogy egyes autók milyen könnyedén húztak el mellettem, azt mutatja, hogy sok dolgunk van még. Kicsit ciki ez a szurkolóink előtt, de köszönöm a támogatást, amit kapunk tőlük!”
“Tényleg nem tudom, hogy javult-e az autónk vagy sem, de végső soron azért sikerült megvernünk pár olyan autót, amelyiket elvileg nem tudtunk volna. Pozitívum, hogy mindkét autónkkal pontot szereztünk, reméljük, ez a felívelés kezdetét jelenti!”
Sergio Perez sokkal előrébb és sokkal jobban is rajtolt, mint Button, de végül mégis csak mögötte, a 9. helyen zárt. A mexikóinak nem volt elég három kiállás.
“Nem ilyen futamot reméltem, de nagyon nehezen kezelhetők a gumik! Nem végeztünk tökéletes munkát, ahogy másoknak, nekem is négy kiállás kellett. Nem hoztam ki mindent az autóból, nem vagyok elégedett, de azért nem volt olyan rossz a hétvégénk.” 
A csapatfőnök, Martin Whitmarsh így értékelt:
“Hat pontot szereztünk ma, természetesen nem vagyunk elégedettek. Ezzel együtt egy ennyire nehéz futamon mindkét autóval pontot hozni szép teljesítmény, jó alap a továbblépésre. Legközelebb Monaco jön, ahol a McLaren 15 győzelemmel tartja a rekordot. Nem mondom, hogy most következik majd a 16., de mindent megteszünk majd, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük azon a hírhedten nehéz pályán.”