A szabadedzéseken világossá vált, hogy a McLarennek nem sikerült áttörést elérnie új fejlesztéseivel, messze volt az élmezőnytől az istálló. A wokingiak nem is számoltak a Q3-mal, mégis ott voltak, de nem Jenson Button, hanem Sergio Perez révén. A mexikói a kilencedik helyről rajtolhat holnap.

“Checo fantasztikus kört ment a Q2-ben” – mondta Martin Whitmarsh csapatfőnök. “Taktikázhattunk volna a Q3-ban és spórolhattunk volna gumikat a versenyre, de annyira jól ment neki, hogy azt mondtuk, próbálja meg. A Q3-ban két tizedes fórban volt, de a kör végén veszített egy kis időt. Tekintve, hogy az autónk nem elég gyors, jár neki a taps. Jenson (14.) eredménye csalódás, úgy tűnik, hogy túl magas volt nála a guminyomás.”

Pereznek is meglepetés, hogy kilencedik tudott lenni. “Remek volt a Q2-es kör” – fogalmazott Perez. “A csapatot és magamat is megleptem a Q3-mal, hihetetlen eredmény. Ez valami olyasmi, amire nem is számítottunk.”

“Ha a maximumot hozzuk ki magunkból holnap, elégedettek lehetünk. Szomorú, hogy most ilyen helyzetben vagyunk, de a csapat keményen dolgozik, és ez belőlem is kihozza a maximumot minden helyzetben.”