Kipufogó-állólámpa a Red Bulltól - 5 millió

A brit Racing Gold nevű dizájnstúdió a Red Bull Racing felkérésére, és a csapat által biztosított alapanyagokból egyedi Forma-1-es relikviákat készített.
Míg a legtöbb esetben a használt F1-es alkatrészek – motor-, kasztni-, szárnydarabok, felnik stb. – önállóan, eredeti formájukban kerülnek a piacra, a mostani akcióban az elmúlt években a versenypályát is megjárt darabok – oklevéllel tanúsítják! – hétköznapi használati tárgyakká alakultak át a Racing Gold stúdiójában.
Az árak persze cseppet sem hétköznapiak, a sebességváltó-darabokból született szalvétagyűrűkért 954 fontot (330 ezer Ft), a szintén a sebváltóhoz tartozó dugattyúkból és szűrőkből készült só- és borsszóró szettért 2154 fontot (kb. 750 ezer Ft), a felnikből, féktárcsákból összeállított fogasért, valamint a felfüggesztés alkatrészeiből barkácsolt falióráért egyaránt 8400 fontot (2,915 millió Ft), míg a kipufogórendszerből varázsolt állólámpáért 14 400 fontot (5 millió Ft) kérnek.
A vastag pénztárcájú vevők az észbontó árakért cserébe az esztétikai élmény mellet azzal a tudattal is gazdagodnak azonban, hogy a Red Bull régi partnere, a gerincsérülteket támogató Wings for Life alapítvány is részesedik minden egyes eladásból.