Sokat dolgozott a Bahreini Nagydíj óta eltelt két és fél hétben a Mercedes. A csapat egyfelől véglegesítette a hétvégi Spanyol Nagydíjra szánt új fejlesztéseket, másfelől elemzések tucatjaival kereste a választ arra, hogy Bahreinben miért volt gyenge a versenytempó.

“Úgy tűnik, hogy sikerült előrelépnünk az utóbbi területen” – mondta Ross Brawn csapatfőnök. “A következő versenyeken folyamatosan érkeznek majd új elemek, hogy még tovább javulhasson a helyzet. Még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, de egyre jobban állunk.”

Nico Rosberg nagyon várja a versenyt, amelynek helyszínét jól ismeri a csapat a téli tesztekről. “Az autó jól ment a Circuit de Catalunyán az előszezonban, szóval remélem, hogy erős hétvégénk lehet” – fogalmazott a német. “Az majd kiderül, hogy a tempónk milyen lesz a többiekhez képest. A múlt héten eltöltöttem néhány napot a szimulátorban, találkoztam a mérnökökkel is, keményen dolgoztunk a javulásért. Érdekes hétvége lesz, és adhat egy támpontot azzal kapcsolatban, hogy milyen lesz a szezon folytatása.”

Lewis Hamilton élvezte a rövid szünetet. “Jó volt kikapcsolni kicsit, a barátokkal, családdal lenni” – nyilatkozta az angol. “Nicóhoz hasonlóan én is jártam a gyárban, mindenkit feltüzeltek az első négy verseny eredményei. Tudjuk, hogy milyen területeken kell fejlesztenünk az autót ahhoz, hogy csökkentsük a hátrányunkat az élmenőkhöz képest. Barcelona remek erőpróba lesz, mert jól ismerjük a pályát, és ez a hétvége megmutatja majd azt is, hogy mennyit léptünk előre az előszezon óta.”