Szokás szerint a barcelonai Spanyol Nagydíjon debütálnak a csapatok első komolyabb fejlesztései. James Allison szerint elképzelhető, hogy az idén az erősorrendet is látványosan megváltoztatják az újítások, de a technikai igazgató reméli, hogy csapata, a Lotus azok között lesz, akik jól járnak.

“Az új fejlesztések kicsit átrendezhetik a mezőnyt” – mondta Allison. “A Lotusnak nincs forradalmi újdonsága, sok apró viszont igen, amelyek segíthetnek abban, hogy felgyorsuljunk. Változtak az első szárny véglapjai, a hátsó kerekek körül jobb a légáramlás, módosítottunk a diffúzoron és a hátsó szárny felső részén.”

Ahogy minden csapatnak, a Lotusnak is sokat segít, hogy a téli tesztekről már ismeri a pályát. “Nem kell mindent az alapoktól, a hasmagassággal, a súlyeloszlással és ilyesmikkel kezdenünk, rögtön foglalkozhatunk azzal, hogy időben mit jelentenek az új elemek.”

“Spanyolországban hűvösebb lesz, mint Bahreinben volt, de a győzelem úgysem csak az időmérőn múlik. Fontos lesz az autó versenytempója, hogy ki, mennyire tudja kímélni a gumikat, és persze a stratégia is. Az előszezonban miénk volt az egyik legjobb versenyszimuláció Barcelonában, de sosem lehet tudni, hogy a többiek mit csinálnak a teszteken. Ez ráadásul hónapokkal ezelőtt volt, szóval erre azért nem lehet alapozni.”