F1: Vettelben már nem lehet bízni? 2

A hétvégén következő Spanyol Nagydíjon 1980 Forma-1-es világbajnoka, Alan Jones lesz a pilótasteward Barcelonában. Az egykori Surtees-, Shadow-, Williams- és Lola-pilóta a szombaton a Guardiannek nyilatkozott, arról beszélt, hogy a malajziai balhé után honfitársa, Mark Webber kényes helyzetbe került a Red Bullnál. 
“Seb bizonyította, hogy nem lehet benne bízni, így Marknak ezután ellenségként kell tekintenie rá” – állította Jones.
“Ha Sebnek nem tetszik, ahogy a dolgok mennek, akkor eleve nem kellett volna a belemennie a dologba a csapattal. Nekem is volt ilyen esetem Carlos Reutemann-nal 1981-ben” – utalt arra az ausztrál, amikor az argentin pilóta az akkori Brazil Nagydíjon a Williams jelzései ellenére nem engedte el őt, hanem maga nyerte meg a futamot.
Reutemann később felajánlotta, hogy “ássák el a csatabárdot”, amire Jones így reagált: “Ja, a hátadba!”
A 80-as bajnok egyébként úgy véli, hogy Webbernek még a jelenlegi 45 pontos lemaradása ellenére is lehet esélye a címre idén:
“Bár nem hiszem, hogy annyi különböző győztes lesz idén, mint tavaly, azért jó néhány pilóta van, akinek sikerülhet. A legegyenletesebben teljesítő versenyzőé lesz majd a bajnoki cím. Tudjuk, hogy Mark elég jó ehhez és az autója is megfelelő erre.” 
Webbert illetően a hétvégén újra felröppent, hogy nem fog szerződést hosszabbítani a Red Bull-lal, sőt, 2013 végén az F1-ből is távozik. A brit Daily Star arról ír, hogy a 36 éves ausztrál néhány barátjának beszélt erről.
“Jó ideje rossz a munkakapcsolatuk Vettellel, a Maláj Nagydíj óta gyakorlatilag nem is beszélnek. De nem ez a fő oka Webber döntésének, egyszerűen csak úgy érzi, itt az ideje lezárni a 14 éves F1-es karrierjét” – állította a bulvárlap.