Az egykori Brabham-, Penske- és McLaren-versenyző, ötszörös futamgyőztes John Watson úgy véli, hogy a Kínában és Bahreinben tapasztalt látszólagos nyugalom ellenére a malajziai csapatutasításos balhé destabilizálta a Red Bullt, és biztosan lesz még folytatása a szepangi történteknek.
Másokkal együtt az angol is úgy véli, hogy a bizalom örökre elveszett, sem Sebastian Vettel, sem Mark Webber viselkedésében nem lehet biztos a csapatvezetés.
“Az egész malajziai ügyet a szőnyeg alá söpörték, de nem tudom, meddig maradhat ott. Szerintem lesznek még bajok a későbbi futamokon” – mondta a BBC-nek.
“Lesz még olyan alkalom, amikor Webber és Vettel megy az első két helyen. Vajon van-e még hatalma a csapatvezetésnek az egyik (Vettel), de akár bármelyik pilótája felett is? Szerintem Webber simán gondolhatja, hogy egyszer helyesen cselekedtem és ezért nem nyertem, a csapattársam szankció nélkül megúszta az utasítás figyelmen kívül hagyását, akkor én miért engedelmeskedjek?” 
“Úgy gondolom, hogy a csapat nagy gyengeséget árult el azzal, hogy nem büntették az első számú pilótájukat, maguknak köszönhetik a bajt. Hagyták, hogy a pilóta tojjon a csapatfőnökre. A Red Bullnál kinyílt Pandora szelencéje. Hogyan lehet ezek után Vettelt irányítani?”