Hivatalosan ugyan a mai napig nem ismerte el, de egyértelmű, hogy a Cosworth 2014-ben már nem szerepel majd a Forma-1-ben, a brit gyártó nem készít új, 1,6 literes V6-os turbómotorokat.
A Cosworth egyetlen mai kliense, a Marussia új partnert keres, és a technikai igazgató, Pat Symonds állítása szerint hamarosan talál is – a Ferrari vagy a Mercedes lesz a szállító.
“Igen, így van” – mondta a Sky Sportsnak. “A Renault világossá tette, hogy nekik van így is elég dolguk, de a Ferrari és a Mercedes is nagyon pozitívan viszonyult hozzánk. A 2014-es motorszerződést eredetileg május végére terveztem – de még 2012 májusának végére. Szóval kicsit el vagyunk késve” – magyarázta a brit szakember, aki pár héten belül azért eredményt vár.
A Marussia a 2013-as szezon kezdete előtt az utolsó pillanatban versenyzői állást adott Jules Bianchinak, Symonds pedig nem is tagadja, hogy a Ferrari versenyzői akadémiájához tartozó francia előnyt jelenthet számukra a maranellóiakkal folytatott tárgyalásokban.
“Nyilván nem hátrány, egy kicsit közelebb kerültünk így a Ferrarihoz. De a Ferrari amúgy is több csapatot szeretne, hiszen minden új lesz. Kísérleti nyúlnak talán nem szívesen nevezném magunkat, de mindenképp minél több kliens kell az új motor kiismeréséhez.”