A megmérgezett dobogó
A megmérgezett dobogó

F1: A Marussia egy fillért sem kap Ecclestone-tól

F1: A Marussia egy fillért sem kap Ecclestone-tól

A megmérgezett dobogó
F1: A Marussia egy fillért sem kap Ecclestone-tól 7
Bernie-nek is volt dolga ilyen esetekkel
Fotó megosztása:
F1: A Marussia egy fillért sem kap Ecclestone-tól 9 A Marussia illetékesei sokáig vakarták a fejüket amiatt, hogy vajon miért nem kapnak új ajánlatot Bernie Ecclestone-tól az idei évre – és a továbbiakra. Most megvan a válasz: azért nem írhatta alá a csapat az F1-et keretbe foglaló új Concorde Agreementet, mert nincs benne az első tízben.

“A Marussiával valóban nincs kereskedelmi megállapodás, mert nincs az első tíz csapat között. Mi csak az első tíznek fizetünk pénzdíjat, másnak nem” – árulta el Ecclestone a Telegraph című lapban. “Három évig más feltételek voltak érvényben, mert volt egy megállapodásunk a korábbi FIA-elnök Max Mosleyval. Ennek vége, most az első tíznek fizetünk és ennyi.”

Ecclestone ismét megerősítette, hogy a Forma-1 az idén már biztosan megjelenik a tőzsdén, nem lesz több csúszás. “Megállapodtunk, hogy ott leszünk a tőzsdén, és így is lesz. Még az idén megtörténik a dolog.”

A lehetetlen helyzet ellenére a Marussia technikai igazgatója, Pat Symonds a Sky Sportsnak nyilatkozva bizakodóan beszélt:
“Az itteniek mind igazi küzdők. John (Booth, csapatfőnök) és Greame (Lowdon, elnök) különösen, őket ugyanabból a fából faragták, mint Frank Williamset. Nem fogják veszni hagyni a csapatot. Előnyünk, hogy kicsik vagyunk, így ha nehéz a helyzet, akkor is könnyen összébb tudjuk húzni magunkat. Ha pedig megkapjuk a pénzünket, akkor ésszel költjük, hiszen hozzá vagyunk szokva, hogy kevésből gazdálkodunk.”