A The Sunday Times című vasárnapi brit lap minden év tavaszán összeállítja listáját – Sport Rich List – a Nagy-Britanniában élő leggazdagabb száz sportoló és sportmenedzser becsült vagyonáról. A vasárnap megjelent 2013-as összesítés szerint a brit sportarisztokrácia felső százas kasztjának összvagyona egy év alatt 6,7 százalékkal 3,225 milliárd fontra (csaknem 1200 milliárd forintra) emelkedett.

A listát 38 éves David Beckham vezeti 165 millió fontra becsült vagyonával. A Sport Rich List szerkesztői az összegbe nem számolták bele Beckham felesége, a Spice Girls egykori énekesnőjéből elismert divattervezővé előlépett Victoria Adams 35 millió fontra becsült személyes vagyonát. A lista összeállítóinak számításai szerint Beckham vagyona az elmúlt egy évben nettó 5 millió fonttal növekedhetett.

Az első tízben a Forma-1 négy jelenlegi és egykori sztárja is szerepel: Eddie Irvine 83 millió fonttal, Lewis Hamilton (60 millió font), Jenson Button (58 millió font) és Jody Scheckter (57 millió font).

(Forrás: MTI)