F1: Doppingteszt az időmérő után 1
F1: Doppingteszt az időmérő után 2

F1: Doppingteszt az időmérő után

F1: Doppingteszt az időmérő után

F1: Doppingteszt az időmérő után 5
F1: Doppingteszt az időmérő után 6
Fotó megosztása:
F1: Doppingteszt az időmérő után 7

Bár alig néhány hete vertek fel pár F1-est a nemzetközi doppingellenes szervezet (WADA) ellenőrei, Bahreinben újabb szúrópróbaszerű ellenőrzésekre került sor.
A WADA emberei a kvalifikáció után Lewis Hamiltont, Pastor Maldonadót, Sergio Perezt és a caterhames újoncot, Giedo van der Gardét kísérték a vécére a szahíri pályán.
Érdekesség, hogy a mclarenes Perez másfél hónapon belül másodszorra került a szórásba, március elején is ő volt az egyik, akinél reggel kopogtattak.
A mai F1-es pilóták túlnyomó többsége az egyéb élsportolók (atléták, teniszezők stb.) szintjén van erőnlétileg, és ha alkatilag ugyan nem is lennének alkalmasak atlétának – a nyurga Jenson Button mondjuk sikerrel teljesít komoly triatlonokat -, a különböző teljesítménynövelők náluk is ugyanúgy számítanának, mint a fentebb említetteknél.
Az F1-ben időtlen idők óta nem volt doppingügy, de régen azért egészen más világ volt a száguldó cirkuszban is. Az 1976-os világbajnok, James Hunt például köztudottan fogyasztott mindent, amit ért, állítólag többször is versenyzett speed vagy más amfetaminos gyorsítók hatása alatt.
Ma egy-két pilóta kocadohányos, és nagynéha felönt a garatra, de ezen kívül teljesen tisztának tekinthetők, még az energiaitalos flakonjaikból sem Red Bullt vagy hasonlót szürcsölnek, hanem a csapatorvos vagy dietetikus által kikevert izotóniás italt isznak.

Az időmérő edzést Nico Rosberg nyerte, Sebastien Vettel és Fernando Alonso előtt, kattintson a részletes beszámolóért.