F1: Grosjeanból kifogyott a spiritusz? 1
F1: Grosjeanból kifogyott a spiritusz? 2

F1: Grosjeanból kifogyott a spiritusz?

F1: Grosjeanból kifogyott a spiritusz?

F1: Grosjeanból kifogyott a spiritusz? 5
F1: Grosjeanból kifogyott a spiritusz? 6
Fotó megosztása:
Bár az ütközéseiről, kieséseiről és a monzai eltiltásáról több szó esett, a félújonc Romain Grosjean azért szép szereplésekkel, jó időmérős teljesítményekkel, dobogós helyekkel bizonyította tavaly, hogy megérdemelte a második F1-es lehetőséget.
A Lotus francia pilótája a 2012 végétől folyamatosan fogadkozott, hogy idén kerüli majd a hibákat, de úgy tűnik, talán túlságosan is visszavett, egész láthatatlanul és névtelenül van a pályán mostanában. A négyszeres Forma-1-es bajnok Alain Prost is úgy véli, hogy gond lehet Grosjean fejében.
“Az interjúkban világosan látszik rajta, hogy lelkileg nehéz helyzetben van. Hiányzik az önbizalma,  főképp, hogy Räikkönen milyen jól teljesít. Tavaly Romain nagyjából egyenlő alapokon küzdött Räikkönennel, de most nem képes erre” – utalt a Professzor arra, hogy a finn egy győzelemmel és egy második hellyel már 49 pontot szerzett, míg Grosjean mindössze 11 pontot kapart össze. 
“De talán csak egy jó hétvégére van szüksége, hogy tiszta lappal kezdhessen. Én azt gyanítom, hogy inkább a fejében van a gond, nem a tempójával.”
A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier sem tagadja, hogy Räikkönen mellett nincs könnyű dolga a védencének.
“Romain számára nagyon komoly kihívás, hogy az egyik legtehetségesebb pilóta mellett kell versenyeznie. Néha frusztrálhatja a dolog, hiszen nagyon-nagyon nehéz megverni az idei Kimit. De óriási lehetőség is ez számára, hiszen az egyik legjobbtól tanulhat. Ha képes tanulni, és közben azért hozza a pontokat is, akkor elvégzi, amit várunk tőle.”