A brit Guardian karikaturistája így foglalta össze a hétvégét
A brit Guardian karikaturistája így foglalta össze a hétvégét

F1: Robbantgatnak Bahreinben

F1: Robbantgatnak Bahreinben

A brit Guardian karikaturistája így foglalta össze a hétvégét
F1: Robbantgatnak Bahreinben 9
F1: Robbantgatnak Bahreinben 10
F1: Robbantgatnak Bahreinben 11
F1: Robbantgatnak Bahreinben 12
Fotó megosztása:
A 2011-es lefújás és a tavalyi, feszült hangulatban megtartott verseny után a hétvégén újra Bahreinbe megy a Forma-1.
A közel-keleti királyságban továbbra sincs nyugalom, a rezsim kirakatrendezvényének számító F1-es nagydíj pedig megint jó alkalmat nyújt a radikális ellenzékiek mozgolódására.
Bár a hatóságok az elmúlt hetekben jó néhány ellenzékit “kivontak a forgalomból”, a múlt héten hang- és könnygázgránátokkal is oszlattak tüntetést, vasárnap pedig négy robbantás is történt az üzleti negyedben. Személyi sérülés nem történt.
Valószínűnek tűnik, hogy a hétvége közeledtével a tiltakozások is erősödnek majd, annak formái szélsőségesebbé válhatnak, de a bahreini vezetés szerint az F1 biztonsága garantált.
A belügyminisztérium “megfelelő biztonsági intézkedéseket” ígért vasárnap. “A bahreini biztonsági helyzet megnyugtató” – mondta egy kormányzati szóvivő.
Vasárnap – még a robbantásokról szóló hírek előtt – az F1 ura, Bernie Ecclestone Sanghajban azt mondta, szerinte semmilyen gond nem lesz a Bahreini Nagydíjjal.
“Semmi akadálya, hogy sikeres legyen a versenyhétvége” ? állította, hozzátéve, hogy nem is tud problémákról. “Történt valami? Tüntetnek most? Én nem hallottam erről. Senki nem tüntet. Elpolitizálnak, szerintem tárgyalnak.”