A sauberes Esteban Gutierrez volt a Kínai Nagydíj első kiesője: a mexikói újonc a hátsó egyenes féktávján hátulról rászaladt Adrian Sutil Force Indiájára. Az összetört Sauber a bukótérben  végezte, míg Sutil törött hátsó szárnyával már nem tudtak mit kezdeni a bokszban, a német is kiesett.
A stewardok a baleset okozásáért a futamot követően öthelyes rajtbüntetést osztottak ki Gutierreznek a Bahreini Nagydíjra.
Mark Webber pocsék kínai hétvégéjét a futam utáni büntetés koronázta meg: az időmérős kiesés, majd az azért járó kizárás után a futamon is kiesett egy rosszul sikerült kerékcsere miatt, de már előtte ütközött a testvércsapat autójában ülő Jean-Eric Vergne-nyel.
Webber a 6. kanyarban olyan résbe próbált beszúrni, ami nem létezett, oldalról futott bele a Toro Rossóba. A baleset okozásáért az ausztrál veteránnak háromhelyes rajtbüntetés jár majd Bahreinben.
A stewardok nem csak Webbert, hanem a csapatot is megbüntették, a kieséshez vezető rosszul rögzített kerék miatt 5000 eurós bírságot szabtak ki a Red Bullra “veszélyes kiengedés” címén.
A versenybírók Sebastian Vettelt, Kimi Räikkönent, Jenson Buttont, Romain Grosjeant, Valtteri Bottast és Max Chiltont is vizsgálat alá vonták, amiért az említett pilóták a sárga zászlós tilalom ellenére használták a DRS-t, de büntetést egyikük sem kapott.
A stewardok azért lehettek elnézőek, mert az FIA új versenyirányítási rendszere a szezon kezdete óta rakoncátlankodik, elvileg központilag kellene blokkolni a DRS nyitását, de ez még mindig nem működik.