F1: Webbert kizárták 1
F1: Webbert kizárták 2

F1: Webbert kizárták

F1: Webbert kizárták

F1: Webbert kizárták 21
F1: Webbert kizárták 22
F1: Webbert kizárták 23
F1: Webbert kizárták 24
F1: Webbert kizárták 25
F1: Webbert kizárták 26
F1: Webbert kizárták 27
F1: Webbert kizárták 28
F1: Webbert kizárták 29
F1: Webbert kizárták 30
F1: Webbert kizárták 31
F1: Webbert kizárták 32
F1: Webbert kizárták 33
F1: Webbert kizárták 34
F1: Webbert kizárták 35
F1: Webbert kizárták 36
F1: Webbert kizárták 37
F1: Webbert kizárták 38
Fotó megosztása:
F1: Webbert kizárták 39

Nem alakul jól Mark Webber kínai versenyhétvégéje, hiszen bár az edzéseken versenyképesebb volt csapattársánál, Sebastian Vettelnél, az időmérőn beütött a krach, az alacsony üzemanyagszint miatt a csapat arra kérte a Q2-ben, hogy húzódjon félre, szálljon ki.
A Red Bull szerint az üzemanyagtöltő-berendezés hibája miatt tankolták alul 3 kg-mal az ausztrál autóját, azonban Lewis Hamilton és Sebastian Vettel tavalyi hasonló esetei miatt az FIA idénre szabályt szigorított, így a stewardok az okoktól függetlenül automatikusan kizárták a pilótát az időmérőről, ugyanis nem volt elég benzin a tankjában ahhoz, hogy előírásszerűen, saját erőből be tudja vinni a kocsit a bokszba és még a kötelező mintavételi mennyiség is megmaradjon.
“A kvalifikáció második szakaszában Mark Webber a 2-es számú autóval a 14-es kanyarban leállt. Megvizsgáltuk, hogy az autóban az előírt egyliteres minta mellett maradt-e elég üzemanyag a saját erőből való visszatéréshez. Az autóban 150 ml benzin volt, ami egyikhez sem elég” – írta jelentésében az FIA műszaki felügyelője, Jo Bauer.
A kizárás után Webber az utolsó rajtkockából indulhat csak, de a Red Bull dönthet úgy is, hogy az ausztrált a bokszutcából rajtoltatja el vasárnap, az utóbbi esetben a parc fermé szabályait sem kell megtartaniuk, hozzányúlhatnak az autóhoz.
Két évvel ezelőtt Webber Sanghajban a 18. helyről rajtolva, a megmaradt több szett friss gumit kihasználva a 3. lett, néhány körrel hosszabb versenyen nyerhetett is volna, azonban idén nem hisz hasonlóban.