F1: Alonso odavágott az utolsó edzésen 2

Felipe Massa péntek délutáni elsősége után a Kínai Nagydíj harmadik edzésén is az élen maradt a Ferrari, ezúttal Fernando Alonso volt a leggyorsabb. A spanyol egyedüliként vitte 1:36 alá a köridőt, saját csapattársa is több mint hattizedet kapott, igaz, Massát egy kicsit feltartotta gyors körén Adrian Sutil.
A két ferraris mögött Lewis Hamilton zárt, és valószínűleg ott lehetett volna valahol az első négyben Nico Rosberg is, de a német autójában meghibásodott a hidraulika, így az utolsó negyed órában, lágy gumin már nem ment a tavalyi győztes.
A 4-5. helyet a Red Bull-osok vitték, de Sebastian Vettel kilenctizeddel, Mark Webber pedig már egy másodperccel volt elmaradva Alonso csúcsától.
A top10 második felében ott volt a hétvégén eddig folyamatosan tényezőnek számító Adrian Sutil, a pénteken látottakhoz képest egy kicsit csalódást keltően szereplő Kimi Räikkönen, mindkét McLaren és a sauberes Nico Hülkenberg is.
A pillanatnyilag úgy tűnik, hogy a pole-ért a két Ferrari és a két Mercedes küzdhet majd, de cseppet sem kizárt, hogy a maranellóiak simán viszik az első sort. A Kínai Nagydíj kvalifikációja reggel 8 órakor kezdődik.
Kínai Nagydíj, 3. szabadedzés, Sanghaj, 2013.04.13.