Hamilton: Szétesnek a gumik! 2

Nico Rosberg a 2012-es Kínai Nagydíjon megszerezte pályafutása és egyben a Mercedes első modern kori F1-es győzelmét. 
Ismételni nem sikerült azóta, de a sanghaji hétvége most kimondottan biztatóan indult, hiszen az első edzést magabiztosan vitte Rosberg és Lewis Hamilton, a német pedig a délutáni gyakorláson is ott volt az élmezőnyben, bő négytizedes hátránnyal a 4. volt. Az újabb győzelemre azért még nem gondol.
“Nem is tudom, nagyon korai ez még!” – mondta, amikor a vasárnapi siker lehetőségéről kérdezték. “Jól érzem magam az autóban, magabiztosan, a fő az, hogy kihozzuk a maximumot az edzésekből, jól elcsípjük az időmérőt és megtaláljuk a legjobb beállításokat a versenyre. Mindennek tökéletesnek kellene lennie, másképp nem sikerülhet. A cél, hogy a dobogón végezzünk.”
Tavaly a győzelem előtt a pole is megvolt, de Rosberg ezzel kapcsolatban is óvatosan beszélt: “Előbb látnom kell, mit mondanak az adatok. Nem tűnünk rossznak, de azért akadt pár probléma is ma.”
A német pilóta egyébként büntetést kapott pénteken, a bokszutcai sebességlimit átlépése miatt 600 euróval lesz könnyebb a számlája.
Hamilton a csapattársához hasonlóan korainak érezte, hogy a győzelmi esélyekről beszéljen:
“Nem, most még nem mondok ilyet, de dolgozunk rajta. Az autó egyértelműen nem rossz, de én személy szerint még mindig nem érzem magam teljesen kényelmesen benne. A második edzés előtt állítottunk a fékeken, az nagy előrelépést jelentett, bízom benne, hogy további ilyen lépések jönnek még, hogy még magabiztosabb legyek az autóban.”
A 2008-as bajnok a versenyzők általános tapasztalatát is megfogalmazta, a lágy gumik egyelőre nem igazán működnek a sanghaji pályán.
“Pár kört mentem és egyszerűen szétestek a gumik. A lágy keverék nagyon durva, szerintem egyszerűen nem erre a pályára való” – Hamilton, aki már a csapatrádión az jelentette az edzés közben, hogy sosem látott még gumikat így viselkedni.