Az egykori Brabham-, Penske- és McLaren-versenyző, ötszörös futamgyőztes John Watson is letette a garast a Red Bull szepangi botrányát illetően. Az angol expilóta szerint egyértelműen Sebastian Vettel hibázott, amikor a csapat utasítása ellenére megelőzte a gyanútlanul vezető Mark Webbert.  
“Nagy kár, hogy Sebastian ezt tette Szepangban. Tisztességtelenül viselkedett. Az F1-es szurkolóktól is bocsánatot kérnie emiatt. Eddig egy félszívű bocsánatkérésen kívül nem adott magyarázatot arra, hogy miért nem engedelmeskedett a csapatnak.”
“Sebastian eddig egy jól nevelt fiatalembernek tűnt, aki nem mellesleg háromszoros világbajnok, de most bepillantást nyerhettünk abba, mire is képes, ez a 2013-as változat pedig sokaknak ellenszenves lehet.  Kínában alaposan meg kell majd izzasztani, hogy miért is viselkedett így Markkal!” – javasolta a volt F1-es.
“Ha előzőleg megegyeztek abban, hogy az utolsó kiállások után a pilóták tartják a pozíciót, akkor annál kell maradni. A szavát adta, aztán mégis a saját feje után ment, ami igazán kiábrándító. Az meg még szomorúbb, amit előzőleg tett, amikor szólt a csapatnak, hogy tüntessék el Markot az útjából, mert lassabb nála. Büntetést érdemelt volna, de erre semmi esély nem volt.”
Watson is abba a táborba tartozik, akik szerint Vettelnek túl sokat engedtek meg, “elkényeztették”, ami végzetes következményekkel járhat a csapaton belüli viszonyokat illetően:
“A Red Bull tótágast állt, hogy utólag mentse a helyzetet, de ha megteremtjük a szörnyet, amely aztán önállósítja magát, akkor annak megvan az ára. A Malajziában történtek megmutatták, hogy a csapatnál Helmut Marko és Vettel kezében van a hatalom. Christian Horner jó csapatfőnök, de végül a saját pilótáját sem tudta irányítani.” 
“Mark tisztában van a csapaton belüli helyzetével, már jó ideje tudja, mi a dörgés, de az biztos, hogy ezután elég elképzelhetetlen, hogy valaha is bízni fog Sebastianban.”