F1: 35 milliárdos per a Lotus-igazgató ellen 2 Nagy-Britannia egyik leggazdagabb ingatlanfejlesztőjének számít Andrew Ruhan, akit márciusban választottak be a Lotus F1-es csapatának igazgatótanácsába. Ruhan életéről keveset tudni, az egyik brit napilap úgy jellemezte, hogy ő a legsikeresebb ingatlanguru, akiről senki nem hallott.

Most viszont ismét bekerült a hírekbe, és korántsem pozitív kicsengéssel. Gerald Smith és családja százmillió fontos (35 milliárd forint) pert indított Ruhan ellen. Az érintett ügyben Ruhan több mint 250 millió fontos profitot szerzett, Smithéknek ezzel kapcsolatban vannak igényeik.

Gerald Smith nem ismeretlen a bíróság előtt, 2005-ben nyolc év börtönre ítélték egy 35 millió fontos csalás miatt. Négy év után kiengedték ugyan, de a mellékbüntetések terheit azóta is nyögi. Smith egy állítólag szóban tett, 37 hotel megvásárlására vonatkozó ígéretet kér számon a Lotus-igazgatón, aki ezzel kapcsolatban csak annyit mondott az újságíróknak, valószínűtlen, hogy ekkora értékű ügyletben szóbeli megállapodást kötött volna.