Lewis Hamilton még csak most igazolt a Mercedeshez, de máris van egy dobogós helyezése, bár ehhez az is kellett, hogy Nico Rosberget pozíciója tartására kötelezzék Malajziában. Hamilton már nagyon várja a jövő heti kínai futamot. “Alig várom, hogy Sanghajban legyünk és újra versenyezhessek” – mondta Hamilton. “Olyan sok idő telt már el Malajzia óta!”

“Az első két versenyem nagyon jó élmény volt az új csapatomban, mindenki éreztette velem, hogy itt a helyem. Jobban kezdtünk, mint amire számítottunk, az ötödik és a harmadik hely nagyon pozitív dolog. Tudom, hogy lesz még ennél jobb, továbbra is keményen kell dolgoznunk az autó fejlesztésén. Most hétvégén a gyárban leszek, kíváncsi vagyok, hogy halad a munka a kínai fejlesztéseinken.”

Nico Rosberg jó emlékekkel utazik Kínába. “Tavaly életem első versenyét nyertem Sanghajban, de az elmúlt három évben mindig vezettem a futamon” – nyilatkozta Rosberg. “Kedvelem a sanghaji pályát, mindig jó érzés körbemenni rajta.”

“Mióta visszatértünk Malajziából, nagyon keményen dolgoztunk az autó fejlesztésén. A következő két versenyre való felkészülés jegyében hétfőn szimulátorba ülök. Erősen kezdtük az évet, nagyon remélem, hogy Kínában és Bahreinben is kitart a lendület.”

Ross Brawn csapatfőnök egyetért pilótáival abban, hogy a Mercedes a vártnál is jobban kezdte az évet, de azért hozzátette: “Tudjuk jól, hogy van lemaradásunk az élmezőnnyel szemben, ezt csökkentenünk kell, nem lassulhatunk le a fejlesztésekkel. Sokat dolgoztunk a gyárban az elmúlt napokban, meglátjuk, ennek mi lesz az eredménye a pályán.”