Bár Jackie Stewart korábban igen kockázatosnak értékelte Lewis Hamilton mercedeses átszerződését, 1969, ’71 és ’73 bajnoka az első két futam után úgy látja, hogy a pilóta gyorsan megalapozta a helyét a brackley-i alakulatnál.
“Nem kérdéses, hogy Lewis van lépéselőnyben a csapatnál, hiszen ő sokkal eredményesebb volt eddig. Az idei évet is jól kezdte. Nico (Rosberg) is nyert egy futamot tavaly, de ehhez még továbbiakat kell hozzátennie” – mondta a BBC-nek.
“A Mercedes egy igen drága versenyzőt szerzett (Hamilton személyében), úgyhogy nyilván azt szeretnék, ha jól is szerepelne. De szereztek is olyan embereket, akikről Lewis úgy gondolja, hasznára lesznek a csapatnak. Paddy Lowe is átmegy majd a McLarentől, biztos vagyok benne, hogy a döntésében szerepet játszott az is, hogy Lewis már ott van.”
Stewart a szepangi epizódra is kitért, amikor a csapatfőnök Ross Brawn Rosberg többszöri kérése ellenére is megtagadta, hogy a német megelőzze a 3. helyen haladó Hamiltont.
“Nico egy tapasztalt és tehetséges pilóta, és talán a gumikkal is jobban bánik, de Malajziában leckét kapott arról, hogy nem az utolsó pillanatra kell hagyni a kezdeményezést. Kíváncsi vagyok, hogyan viselkedik majd ezután.” 
A háromszoros bajnok úgy véli, Hamiltonnal a volánnál még a bajnoki esélyek sem kizártak a Mercedes számára, a kulcskérdés a fejlesztési tempó lesz.
“Igen, nyerhetnek majd futamokat. Akármilyen autót adjanak alá, Lewis a lelkét is kihatja majd. A címért is küzdhetnek, de ehhez az kell, hogy képesek legyenek tartani a lépést a Red Bull-lal és a Ferrarival a fejlesztés terén.”