A McLaren elképesztően rossz kiállások mellett szédületesen gyorsakat is produkált tavaly, a Német Nagydíjon 2,31 másodperccel állított fel új rekordot a csapat. Wokingban többször is világossá tették, hogy a cél a két másodperces álomhatár áttörése – ehhez azonban most nem ők, hanem a Red Bull került nagyon közel.

Ahhoz képest, hogy Malajziában trükkös volt az időjárás, a Red Bullnak többször is sikerült faragnia a tavalyi csúcson. Sebastian Vettel első kiállása 2,13 másodpercig tartott Szepangban, ezt két körrel később megismételte a legénység Mark Webber autójával. Az ausztrál második cseréjével 2,05 másodperc alatt végeztek a szerelők, a harmadik és negyedik kiállást 2,21, illetve 2,26 másodperc alatt zavarták le.

Az adatokat az autó telemetriai rendszeréből olvasta ki a csapat, amely pontosan rögzíti, hogy az autó mennyi ideig áll egy helyben. A Red Bull azért összevetette az adatokat a tévéfelvételekkel is, de ezek is megerősítették, hogy gyors cserék voltak.

Tökéletes kiállás, persze, a Red Bullnál sem létezik, máris két másodperc alá szeretne menni a csapat. De nem a rekordok ész nélküli döntögetésével, hanem a precíz, összehangolt és pontos munkavégzés előtérbe helyezésével. Ha pedig mindenki jól dolgozik, a csúcsok jönnek majd maguktól a csapat szerint.