F1: Idén pontot szerez a Marussia? 1
F1: Idén pontot szerez a Marussia? 2

F1: Idén pontot szerez a Marussia?

F1: Idén pontot szerez a Marussia?

F1: Idén pontot szerez a Marussia? 5
F1: Idén pontot szerez a Marussia? 6
Fotó megosztása:
F1: Idén pontot szerez a Marussia? 7

A Marussia (korábban Virgin) első két F1-es idényében még a HRT-től is kikapott, tavaly azonban már nem sokon múlott, hogy a konstruktőri bajnokság 10. helyén zárjon. Az értékes pozíciót végül a Caterham csípte meg a szezonzáró Brazil Nagydíjon, de eddig úgy tűnik, hogy idén a Marussia felé billenhet a mérleg nyelve.
Míg a Caterham autója nem sokat fejlődött a relatív tempó tekintetében, az immár végre KERS-szel is felszerelt Marussia világos előrelépést könyvelhet el a 2013-as szezon kezdetén. A teszteken gyakorlatilag végig verték a a fő riválist, az utolsó pillanatban szerződtetett Jules Bianchi pedig az ausztrál és a Maláj Nagydíj időmérőin és a futamokon is előttük végzett.
A Marussia ügyvezető igazgatója, Andy Webb igen optimista a jó kezdés után, úgy véli, meglehet az áttörés:
“Nyilván én magam nem fogadhatok a Forma-1-re, de ha fogadnék, akkor tennék rá pénzt, hogy idén megverjük a Caterhamet. Sőt még azt is tanácsolnám, hogy a Marussia első pontszerzését is megtegye valaki” – idézte a csapatvezetőt a Reuters.
A Caterham idén jóval szerényebben indult neki az évnek, a korábbi hasonló ígéretek után hangsúlyozták, hogy inkább nem érdemes a pontszerzésre gondolni, az úgyis csak a szerencsén múlhat az esetükben.