A Red Bull és a Renault-Nissan japán luxusmárkája, az Infiniti folyamatosan egyre szorosabbra fűzi a kötelékeit. Sebastian Vettel már 2011-ben a márka nagykövete lett, és aktívan segített az FX Vettel  Edition, majd az új Q50 modell fejlesztésében, amelyet a Nürburgringen és Barcelonában személyesen is tesztelt.
A New York-i Nemzetközi Autókiállításon az Infiniti tegnap bejelentette, hogy a háromszoros világbajnok még feljebb lép, mostantól a hangzatos, “a teljesítményért felelős igazgató” nevű posztot birtokolja a márkánál.
“Sebastian tehetsége és vezetési képességei megkérdőjelezhetetlenek, az Infiniti fejlesztéseiben pedig máris felbecsülhetetlen segítséget nyújtott. Hány prémium gyártó mondhatja őszintén, hogy háromszoros világbajnok fejlesztette az autóit? Ahogy a technikai együttműködésünk egyre szorosabbá válik a Red Bull Racinggel, úgy lesz szorosabb a kapcsolatunk Sebastiannal is, aki  kulcsszerepet kap majd a jövendő modelljeink fejlesztésében” – mondta az Infiniti elnöke, Johan de Nysschen.
“Nagyon örülök, hogy tovább erősíthetem a kapcsolatomat az Infinitivel, és hogy én lettem a teljesítményért felelős igazgató. A Q50-es fejlesztése egészen más feladat volt, mint amihez szoktam, de ugyanolyan hozzáállással végeztem, mint a Forma-1-es vezetést. Nagyon várom a további közös munkát, az újabb utcai modellek fejlesztését!”
Vettel munkában az Infinitinél